WAT?

Lessen door de eigen leerkracht

Beeldverhaal laat kinderen spelenderwijs kennismaken met de kunst van het verhalen vertellen en de ambacht van animatiefilm. In de lessen staan verbeelding, verwondering en creativiteit centraal. De lessen bestaan uit drie onderdelen: een korte introductie, enkele kijkopdrachten en een maakopdracht. In elke les staat één filmisch element of animatietechniek centraal. Aan het eind van de lessenreeks is er een korte film gemaakt. De leerdoelen van Beeldverhaal lopen parallel met de leerlijn filmeducatie.

Goed van start met Beeldverhaal bij jullie op school? Boek de introductietraining voor de leerkrachten door onze vakdocenten. Na deze training kan de leerkracht zelfstandig aan de gang met de lessen Beeldverhaal voor de eigen groep.

Vakdocent in de klas

De Animatiebus heeft de beschikking over een grote groep getrainde vakdocenten die met kennis en passie de filmlessen voor jullie kunnen verzorgen.
De vakdocenten komen met Animatietafels, Ipads en alle benodigdheden naar de school om de leerlingen kennis te laten maken met de vele aspecten van digitaal beeldverhalen creëren.

Beeldverhaal met de Animatietafel

Voor de lessen beeldverhaal maak je gebruik van animatietafels. De speciaal voor deze leerlijn ontworpen Animatietafels kunnen gehuurd maar ook door de school worden aangeschaft. Kijk hiervoor op de website van de Animatiebus.

Partners

De lessen BEELDVERHAAL zijn ontwikkeld in samenwerking met de volgende partners: